IDEA

IDEA
Блог молодіжної команди та молодіжної оргінізації "IDEA" в місті Виноградів

четвер, 20 серпня 2009 р.

Фото з виставки




























Нарешті знайшов час для завантаження невеликого фоторепортажу від Андрія Олага, Михайла Талабіри, Олексія Носенко та Чілли Палош.

понеділок, 17 серпня 2009 р.

Моя Ідея 15.08.08-16.08.09


На цих вихідних відбулася перша виставка молодих митців Виноградова "МОЯ ІДЕЯ"  на території колишнього цегельного заводу,як і планувалося організаторами. Крім робіт місцевих художників і фотографів, всі бажаючі мали можливість побачити роботи гостей з Києва, Вінниці та Львова. 

Від імені організаторів хочеться подякувати всім, хто вірив у нас, переживав і допомагав у підготовці, всім хто прийшов підтримати і просто гарно провести час. 

Ці вихідні були особливими для всіх жителів та гостей міста!

Спостерігайте за оновленнями на блозі! Вже зовсім скоро можна буде побачити фото з виставки і письмовий звіт!

пʼятницю, 14 серпня 2009 р.

Підготовка до виставки






Підготовка до виставки виявилась не менш цікавою, ніж сам захід. Багато людей приходило допомогти і всі старанно працювали. Зараз можна напечатати великий список всіх людей, хто працював важко незважаючи на спекотні дні з температурою повітря більше 30 градусів.  Я особисто приємно вражений бажанням допомогти. 

Замість списків з подяками вирішив виставити фотографії Міші  Талабіри і відео від Андрія олаг.




Idea from Ondrash on Vimeo.


четвер, 13 серпня 2009 р.

Початок


Довго думав якою повинна бути перша публікація у блозі.

Мабуть варто розпочати з історії появи "Ідеї".

Все розпочалось у невеликому містечку Закарпаття, яке називається Виноградів. В останній час культурне життя міста здалось досить одноманітним для нас і ми вирішили, що не варто чекати, що прийде хтось і зробить наші мрії реальними. Тому  створили невелику групу, яку назвали IDEA. Під цією назвою ми намагались  об'єднати всіх молодих(і не дуже) людей, які мають свої власні ідеї (не важно в якій сфері культури) і допомогти разом їх втілювати в реальність. Головними вимогами до учасників були наявність власних ідей, ніякого плагіату, готовність до співпраці та ще багато інших факторів. 

Важливим  також було те, що всі учасники повинні бути рівними, нема "найкращого" або "найгіршого".  Кожна людина індивідуальна і неповторна.

Як виявилось, людей з чудовими ідеями чимало в цьому містечку. Але чомусь вони всі свої думки і навики "ховали" в себе вдома або у вузькому колі своїх друзів. Тут, можливо, не малу роль зіграла загальна сумна і (на мою думку) не здорова атмосфера містечка, яка не дає можливості розкритись людям.  У жителів міста сформувались не зовсім правильні і можливо трохи обмежені уявлення про культуру взагалі.  Мабуть тому багато талановитих людей до тепер були обмежені в своїх можливостях показати свій творчий потенціал або робили це далеко від рідного міста.

Трохи дивно, але вирішили сформувати групу спочатку в соціальній мережі "Вконтакте". Багато цікавих людей відгукнулося на наші запрошення. Потихеньку створювались альбоми з власними роботами учасників, у літературному розділі теж з'являлись нові і нові пости. Придумали логотип нашої групи. Я особисто відчував і відчуваю певне розчарування у мережах як "Вконтакте", але в даному випадку вона дійсно допомогла!

Крім віртуального спілкування виникла потреба і в реальному. Вирішили зробити зустріч. Для цього ідеальним місцем здавалась територія колишнього цегельного заводу, яка знаходиться недалеко від центру міста, але була в дуже поганому стані. Зібрались майже всі. Тут виникла думка про організацію виставки, де б всі бажаючі мали можливість нарешті "розкритись" для всього світу. Було приємно бачити радість в очах всіх молодих людей, які приходили на зустрічі, де домовлялись про майбутній культурний захід. Виходить, цегельний завод, навіть не виготовлюючи вже будівельні матеріали, допоміг побудувати щось нове у містечку. Появилось багато прихилників, які свій вільний час витрачали не на розваги, які зараз вважаються нормою, а на те, щоб з руїн заводу зробити майбутню галерею.

Доречі, ідея виставки вже достатньо давно кружляла в думках багатьох жителів міста. Але ця виставка повинна бути не схожою на всі традиційні виставки в нашому краї. так саме як і твори, які там виставлятимуться. Це повинне бути щось особливе, щось таке, що приверне увагу людей і розрушить всі побудовані стереотипи про виставки, які сформувались у свідомості жителів містечка.

Для всіх користувачів "Вконтакте" ссилка про підготовку до виставки.